Repeat?

«De har egentlig alt, men det er alt de har», sa Ole Paus. Er du en av de som trykker på repeat-knappen hver morgen og gjør alt en gang til? Er du en av de som kjenner at du har mistet kontakten med gleden i livet? Her forteller jeg om mitt coaching-program Tilbake til gleden.

(mer…)

Trygghet

Når mennesker tar tak i livene sine, blir mer trygge på hva de står for, verdier og hvem de er, så vendes fokuset automatisk utover, i stedet for innover. Siri Bente snakker om det behovet vi alle har for trygghet, og hvordan det også kan stå i veien for å leve et fullverdig liv.

[et_bloom_inline optin_id=»optin_3″]

Gleden over å nå målet

Jeg pleier aldri legge ut videoer på Facebook, men nå skal jeg og VÅGE! Jeg ble så utrolig inspirert i morges da jeg hørte intervju på NRK med Astrid Furholt som i DAG nådde Sydpolen som første kvinne som har gått i Amundsens fotspor. Hun nådde MÅLET hun hadde drømt om og jobbet for SÅ lenge. Jeg gråt med henne da jeg hørte intervjuet med henne på radioen i morges. FOR EI DAME og FOR en prestasjon!!

Om å følge sine drømmer

Å gjøre en drøm til virkelighet er for mange bare – en drøm, faktisk. Astrid Furholt er i ferd med å virkeliggjøre sin drøm. Hun skal gå til Sydpolen i Roald Amundsens fotspor. Den turen startet med et råd fra en døende kreftpasient. Hør Siri Bentes tanker om hvordan du kan gjøre din drøm virkelig.

Alle disse dagene …

Et ordtak sier «alle disse dagene som kom og gikk … ikke visste jeg at de var selve LIVET».

Har du av og til følt det slik at du strever med å få dagene dine til å fylles med innhold av glede. Av innhold der du føler at du virkelig LEVER, eller er det av og til (eller ofte) at du føler du nesten trykker på «repeat-knappen» og dagene går i sitt vante tempo der du føler deg som en liten hamster i hjulet.

Du løper til og fra, opp og ned, men du føler ikke at du kommer noe videre om du løper aldri så fort i svingene.

Av og til undrer jeg meg på hva vi bruker disse tilmålte timene våre til, de 24 timene vi faktisk alle har samme tilgangen til. Jeg ser som coach ofte et illevarslende mønster i hvordan mennesker lever livene sine. Hvor er gleden blitt av? Det er et spørsmål som opptar veldig mange. Hva er det som gjør at vi trives da, at vi kjenner at livet har mål og mening, at vi kjenner at det rett og slett er godt å være til og at vi kan si vi føler at vi LEVER på innsiden?

I denne lille filmbloggen sitter jeg på en kirkegård og funderer helt plutselig på dette spørsmålet og så tok jeg liksågodt opp kameraet og lufter her tankene jeg fikk der jeg satt. Håper du liker den og hvis du kjenner at noe av det jeg snakker om møter gjenklang i hjertet til akkurat DEG så håper jeg du tar kontakt! Jeg jobber med utallige skjønne mennesker som finner tilbake til gnisten i livet sitt igjen, og som er leie av å «henge i stroppen» døgnet rundt å lure på HVOR de egentlig er på veg.

Hvor er du på veg?

Adams nøkkel

Adams nøkkel

Adam leder en mellomstor engineering-bedrift i Stavanger. Karriéren hans har gått på skinner så langt, og ytre sett så livet hans perfekt ut. En vakker og «representativ» kone, to flotte ungdommer, enebolig, hytte, to biler og en båt.

Men det snek seg en slange inn i Adams paradis.

– Jeg gikk  fullstendig tom, sier Adam. – Det som før var meningsfullt, virket tomt og meningsløst.

Han følte seg heller ikke frisk.

– Jeg våknet ofte med brystsmerter om morgenen, men skjøv tankene om at det var noe alvorlig fra meg. «Sikkert bare forventningspresset», tenkte jeg, stod opp og gjorde meg klar for dagen.

Problemene startet en gang rundt juletider for to år siden.

— Eller nei, sier Adam. – Det startet nok lenge før, men det var da jeg skjønte at jeg ikke kunne ignorere det lenger. Jeg våknet en natt badet i svette og med hamrende puls. Følte at jeg ikke fikk puste. En uforklarlig angst satt som en jernklo i brystet mitt.

Siden kjente han på den samme følelsen ofte, både på kontoret og i privatlivet. – Jeg slet med å fungere optimalt, sier han. – Møter ble et ork. I blant måtte jeg rett og slett forlate møter for å få luft.

Adam har ikke kommet der han er ved å være passiv tilskuer til eget liv. Som den handlingens mann han er, tok han kontakt med en rekke hjelpere for å finne ut av hva som var i veien.

– Legen sa at det bare er stress, og at alt er normalt med hjertet mitt. Psykologen sa ingenting, hun bare lot meg prate. Styreleder i selskapet, som er min overordnede, bagatelliserte det hele. «Det er bare midtlivskrisen», sa han.

Det var først da Adam tok kontakt med en coach at ting begynte å løsne.

– Siri Bente snakket om en nøkkel, sier Adam. – Jeg skjønte ikke hva hun mente med en gang. En nøkkel? Etter hvert forstod jeg at hun så noe hos meg som jeg selv ikke så. Et uforløst potensial, en lengsel etter noe uprøvd og ulevd. Hun hjalp meg med å få klarhet i egne verdier og prioriteringer, og ledet meg mot å utforske sider av meg selv jeg til da hadde lukket inne bak en låst dør.

Da skjønte jeg hva hun mente med en «nøkkel».

Livet er en sang. Er du redd for å synge med?

Livet er en sang. Er du redd for å synge med?

Velkommen til Sirious Coaching, presentert av Siri Bente Kristoffersen: Den syngende coach.

Hvis ditt liv var et musikkstykke, hvordan ville det høres ut? Hvem ville vært dirigent?

Mitt navn er Siri Bente. Jeg er coach og musiker. Mitt mål er å hjelpe deg å ta tilbake taktstokken i eget liv og finne tilbake til din egen melodi.

Musikk er viktig for meg. Denne urgamle kommunikasjonsformen mellom oss mennesker formidler følelser og tanker bedre enn bare ord kan gjøre. Musikken er også fundamentet for hvordan jeg som coach jobber med mennesker i næringslivet.

Ofte er det mennesker som føler ubehaget ved for mange falske toner.

Ofte er det mennesker som spiller i et orkester de ikke føler seg hjemme i.

Ofte er det mennesker som har gitt fra seg taktstokken til andre, mennesker og omstendigheter som styrer livene deres og gjør at de føler at kontrollen mangler.

Hvis du kjenner deg igjen i noe av dette, ikke nøl med å ta kontakt.

NØKKELEN

Nøkkelen til Sirious Coaching finnes i skjæringspunktet mellom utfordrende og vekstgivende samtaler og musikalitet. Som sertifisert co-active coach (CPCC) og lidenskapelig hobby-sanger og artist, har jeg sett hvordan ordet «musikalitet» på mange måter skiller mellom gode og dårlige ledere, og mellom mennesker som lever livet sitt i harmoni med seg selv, og alle oss andre.